Fantasie van de maand: virtual reality!

Virtual reality

Het wordt steeds populairder; virtual reality (VR). Ook worden VR-headsets steeds goedkoper. Denk hierbij aan de PlayStation VR en de HTC Vive. Ook de Oculus Rift brengt VR steeds dichterbij de normale man.

Eén ding is zeker: virtual reality gaat de entertainment-wereld veranderen. Maar niet alleen films en games worden revolutionair anders, ook therapie met behulp van VR gaat groot worden (zie ook “Angst overwinnen met virtual reality“). Zo zijn er al mensen met pleinvrees die met behulp van VR leren wennen aan de openbare ruimte, waardoor ze in het dagelijks leven minder paniekaanvallen krijgen.

Ook in de porno-industrie zit men niet stil (zie ook dit artikel van Forbes). Met een Google Cardboard (tien tot vijftien euro) kun je je telefoon gebruiken om een “light” VR-ervaring te krijgen, ook op de bekende tube-sites voor erotiek zijn deze POV-video’s al gratis te bekijken.

Goedkope VR

Google CardboardOm goedkoop met VR aan de slag te gaan heb je verschillende opties. Je kunt natuurlijk een Cardboard kopen van Google. Dit is een stuk karton dat je zelf in elkaar vouwt en waar je vervolgens je smartphone in kan schuiven.

Het scherm van je smartphone wordt dan eigenlijk opgesplitst in twee schermen. Veel bekende websites en apps bieden al gratis content voor deze vorm van VR. Denk hierbij aan YouTube, maar ook (zoals genoemd) veel erotiek-websites met gratis VR-filmpjes.

Als je budget iets hoger is kun je kiezen voor een Homido-VR headset. Deze maakt ook gebruik van je telefoon, maar kun je met een band om je hoofd binden waardoor je beide handen vrij hebt en je headset niet voortdurend hoeft vast te houden.

Gaming

Qua gaming is de PlayStation VR momenteel de bekendste VR-ervaring. Veel geweldige games zijn al te spelen in VR. Een bekend spel is The London Heist:

Tot slot zijn er veel verschillende andere apparaten voor virtual reality. Maar de hierboven genoemde oplossingen zijn veruit de populairste van dit moment.